1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .
  2. ISGForum Geliştiricileri - Haberler
    Paylaştığınız güncel haberlerin ana sayfa (portal) slideshow'da çıkmasını istiyorsanız, yüklediğiniz resmin ismi haber olmalı, uzantısı ise jpg olmalıdır. Örnek için ana sayfada ki haberleri inceleyebilirsiniz. Bunu uyguladığınız zaman haberleriniz ana sayfamızda otomatik olarak gösterilecektir.

SON DAKİKA!!! Gıda üretimi yapan iş yerleri denetledi:110 fırın, hijyen testini geçemedi

Konusu 'Güncel Haberler' forumundadır ve Erkan Dündar tarafından 29 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

  1. Erkan Dündar İSGforum Üyesi

    • Site Yöneticisi
    İl Temsilciliği:
    Trabzon
    Sertifika Numarası:
    47086
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bayram öncesi gıda üretimi yapan iş yerlerini denetledi.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Ocak ayından bugüne kadar ekmek ve ekmek çeşitleri üreten 21 bin 658 işyerine denetimler gerçekleştirdi. Denetimler sonucunda 402 işyerine idari para cezası verildi.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetimlerini şüphe, şikayet, ihbar, inceleme, izlenebilirliğin sağlanması, izleme, gözetim ve tetkik amaçlarının yanı sıra BİMER ve ALO GIDA 174 kapsamında sürdürüyor. Ayrıca Bakanlık merkezi ve bütüncül bir yaklaşımla, gıda zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla değişik ürün gruplarında ve risk bazında değerlendirmeler yaparak Yıllık Gıda Kontrol Planı hazırlıyor.

    Bakanlığın Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan kontrol planı ve ihbar, şüphe, şikâyet gibi denetim programlarına ek olarak Ramazan Ayında ekmek ve ekmek çeşitleri üreten işyerlerine denetimler artırıldı. Ramazan ayıyla birlikte 2014 yılının başından bugüne kadar toplam 21 bin 658 denetim yapıldı. Söz konusu denetimler sonucunda toplam 402 adet idari para cezası kesilirken, bu cezaların toplam tutarı ise 2 milyon 793 bin 105 lira olarak gerçekleşti. En fazla ceza gıda kodeksine aykırı üretim yapmaktan dolayı verilirken, hijyen kurallarına aykırı faaliyetlerde bulunmaktan dolayı ise 110 işletmeye ceza verildi. 69 işletmeye kayıt veya onay almadan faaliyette bulunmaktan, 57 işletmeye iş yerinin insan sağlığı ve gıda güvenirliliği açısından tehlike oluşturmasından, 33 işletmeye bozulmuş, son tüketim tarihi geçmiş, insan tüketimine uygun olmayan gıda üretimi/satışı yapmasından, 8 işletmeye gıdaların tüketiciyi yanıltıcı şekilde etiketlenmesi, reklam ve tanıtımının yapılmasından, 3 işletmeye istihdamı zorunlu teknik personel çalıştırmamasından, 2 işletmeye ise gerekli kayıtların tutulmamasından dolayı cezalar kesildi.

    Ayrıca; Bakanlık, ekmek ve ekmek üreten personeli hijyen açısından bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Türkiye Fırıncılar Federasyonu, TOBB, TESK ile işbirliğini sürdürüyor. Bu kapsamda da bugüne kadar 67 bin 400 kişiye hijyen eğitimi verilirken bundan sonra da hijyen eğitimlerine aralıksız devam edilecek.

    KAYNAK
    --- Tekrar yazılan mesaj birleştirildi, 29 Temmuz 2014 ---
    İlgili Yönetmelik:Hijyen Eğitimi Yönetmeliği (İlgili Konu)

    İlgili Forum:İş Hijyeni,Eğitimi ve Fizyolojisi

    İlgili Diğer Lİnkler:

    Hijyen eğitimi
    Hijyen eğitimi almak için nereye başvurmak gerekiyor?
    Hijyen eğitimleri yönetmeliğine göre işyeri hekimleri eğitim verebiliyorlar mı?
    Hijyen eğitimi verebilmemiz için ne gerekiyor
    Hijyen eğitimi fiyatlari kaça yapildiği
    Zorunlu hijyen eğitimi
    Iş hijeni eğitimi verebiliyormuyuz?
    Hijyen eğitimleri ile ilgili duyuru metni

    Ekli Dosyalar:

    • HABER.jpg
      HABER.jpg
      Dosya Boyutu:
      41,9 KB
      Görüntüleme:
      2.058
  2. Abidin Özler İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    63771
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Meditek Yazılım
    Yönetmelikte geçen hijyen konusunun İSG Profesyonellerinin sorumluluğunda olmadığı kanaatindeyim. Bahsedilen halk sağlığını ilgilendiren bir konudur ve gıda işletmelerinde bulunan Gıda, Ziraat vb. mühendislerinin sorumluluk alanıdır. Bu konuları takip edip denetlemesi gereken kişiler sorumlu müdürlerdir. İşletmelerdeki hijyen ancak çalışanlar için risk oluşturduğunda İSG Profesyonellerinin sorumluluğuna girer. İSG Profesyonellerinin bu konuya neden bu kadar eğildiğini anlamıyorum.
  3. ENES GÜRLER İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    Uzman Adayı
    Hijyen uygunsuzluğundan kaynaklanan meslek hastalıkları meydana gelebileceğinden dolayı konu bizleri de ilgilendiriyor. Bence.
  4. Abidin Özler İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    63771
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Meditek Yazılım
    Bahsettiğiniz hijyen uygunsuzluğu yönetmelikte bahsi geçen hijyen değil. Biz iş hijyeni ile ilgileniyoruz. Hijyen Yönetmeliği halk sağlığı ile ilgileniyor.
  5. isiklarsercan İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    bence iş güvenliği uzmanı hijyen yönetmeliğine de iş hijyeni konusunada hakim olmalı ve ilgili işyerlerine bu konularda önerilerde bulunmalıdır.türkiye de mevzuat uygulanmadığından belki de bizim işimiz olmaz diye düşünebiliriz ancak ilgili yönetmelikte hijyen eğitimi alması gereken çalışanlar var bunları bilmessek o işyerine hakim olamayız.bir gıda işletmesinde iş sağlığı ve güvenliği açısından ürünün kaliteli ve temiz olması bakımından hijyenden önemlki ne olabilir?bu yüzden halk sağlığı ilgileniyor bizimle ne alakası olabilir gibi düşüncelere katılmıyorum.iş sağlığı ve güvenliği alanından hizmet verdiğimiz işyerinin tertip ve düzenine katkıda bulunmak,çalışanların ruhen ve bedenen iyi olmaları halini sağlamak ve yapılan işe uygun sertifikaların kontolünü yapmak,yapılan işe uygun eğitimleri vermek,gerekli kurumlardan bu eğitimlerin alınmasını sağlamak gibi faaliyetlerde var.bunları yapmadığımız bir işyerinde zaten bütünlüğü sağlayamayız.
  6. oğuzhan Torun İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    hijyen konusundan dolayı oluşabilecek meslek hastalığı işyeri hekimini ilgilendirir bence
  7. Abidin Özler İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    63771
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Meditek Yazılım
    Evet bende onu diyorum zaten 'iş hijyeni' kısmı bizi ilgilendiriyor.