1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Hastane için yemek dağıtımı yapan bir catering şirketi sağlık muayenesi ve yasal gereklilikler

Konusu 'İşe Giriş ve Periyodik Muayeneler' forumundadır ve ahmet san tarafından 1 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

  1. ahmet san İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    İş Yeri Hekimi
    çok tehlikeli sınıfta yer alan hastanede yemek dağıtımı yapan bir catering şirketi var, bu şirketin nace koduna göre tehlike sınıfı az tehlikeli. burda çalışacak personele hangi tür sağlık raporu düzenlenmeli. ek 2 mi yoksa sıradan bir sağlıl raporu yeterlimidir.teşekkürler
  2. Ek 2 değil.. Normal sağlık raporu yeterlidir..portör muayenesine de gerek .. O da kalktı ..
  3. KEZBAN ÇELİK İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Sağlık Bakanlığı
    Tek hekim raporu yeterlidir.Hijyen eğitim belgeleri olmak zorunda.
  4. FATMANA ÇINAR İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    24374
    Uzmanlık Sınıfı:
    Uzman Adayı

    Personel hijyen eğitimi alması gerekmektedir. Ayrıca Hijyen eğitimi yönetmeliğine göre bulaşıcı hastalığı var ise yönetmelikte belirtilen alanlarda çalıştırılamazlar. Personelin bulaşıcı hastalığı olup olmadığını anca yapılacak tetkiklerle (portor vb.) bilebiliriz.

    HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ


    Kapsam

    MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik aşağıda belirtilen iş kollarını kapsar:

    a) Gıda üretim ve perakende iş yerleri.

    b) İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.

    c) Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.

    ç) Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.

    d) Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları.

    (2) Bu Yönetmelik, 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamındaki iş yerlerinde çalışan kişiler için mecburi olan gıda hijyeni eğitim konularını kapsamaz.
    Çalışmaya engel teşkil eden hastalıklar

    MADDE 9 – (1) Aşağıda belirtilen hastalıkları bulunanlar iyileşme hâlini/bulaştırıcılığın olmadığını raporla belgeleyene kadar bu Yönetmelik kapsamındaki iş yerlerinde çalışamaz ve çalıştırılamazlar:

    a) Gıda ile taşınabilen bir hastalığı olan veya bu hastalığın taşıyıcısı durumundaki kişiler ile ishali bulunanlar.

    b) Vücudun görünür kısımlarında açık/enfekte yara, deri enfeksiyonu ve benzeri halkta tiksintiye yol açabilecek deri lezyonları bulunanlar; cüzzam, frengi ve verem hastalığına yakalananlar.

    c) 30/5/2007 tarihli ve 26537 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bulaşıcı Hastalıklar Sürveyans ve Kontrol Esasları Yönetmeliğinde yer alan, hijyen ilkelerine uyulmadığı durumlarda halk sağlığı açısından problem oluşturabilecek hastalığı bulunanlar.

    (2) Çalışanlar, hastalıkları konusunda işverene bilgi vermekle yükümlüdür.