1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Hatırladığınız soruları burada topluyoruz....3 aralık 2016 sınavı soru - cevap -kitapçık - itiraz

Konusu 'Resmi Sınav Soru ve Cevapları' forumundadır ve Muhammed Ali tarafından 3 Aralık 2016 başlatılmıştır.

  1. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Soruları Paylaşmak isteyen arkadaşlarımız burada paylaşabilir.


    NETTE HATIRLANAN SORULAR

    Inorganik olmayan toz?
    Bruselloz
    Radyoaktif madde isareti..

    Tindalometre
    Yer altinda toz olcumu

    kömür katı yanngın

    Medeni kanun isg de olmayan.

    cagri uzerine calişma 20saat

    5 m2 is hijyeni olcum makinelerde birakılan alan

    biyolojiik grup 3

    biyolojik 4 etkin tedavisi yoktur diyordu

    Makineden cikan ses dalgalarinin birim alanda uyguladigi ses enerjisine ne denir?

    Yapi islerinden sayilmayan
    Projelendirme
    Kuyu
    Marangozluk..


    Parlayıcı ısı veren işareti

    Büyük eğitimi ile ilgili soru vardı

    Forklift kaldiran yukleyen istifleyen makina

    Hayvanlardan bulasmayan bizinios

    İnsanda gorulmeyen hastalık şap mi

    Aşağıdakilerden hangisi el aleti degildir

    Madende basamak yüksekliği

    Fesihle ilgili ,tazminatını kaç aylık verir işveren

    İs müfettişliği başkanlığı

    Is denetim kurulu

    Kac aylik calisma olmasi lazim diyordu 6 ay..

    İs kazasının dolaylı maliyetleri

    Kaynakta ışık ve alev dumani

    Çalışanın stres faktorleri

    Hangisi Iş kazaları nın dolaylı maliyetlerinden dir ?

    Isverenin isg ile ilgili gorevleri arasinda olmayan hangisi?

    Kurşun krom vs. Hangi tip toz grubuna girer diye bi soru vardı

    Isg kurulu toplanmaları tehlikeli az tehlikeli cok tehlikeli icin?
    Şıklar 2 ayda, 3 ayda, orta tehlikeli 3 ayda, cok tehlikeli 2 ayda vs idi

    Kurul tarafindan calisanin is feshi reddedildildiginde isweren calisan bir ay icerisinde geri cagirmazsa
    en az kac aylik maasi odemek zorundadir?

    Gece calisma suresi sorusunda iki celdirici şik wardi biri bolgeye gore digeri isin niteligine gore baslama
    bitis saatlerinin degistirilmesi vardi

    Asma iskele sorusu vardı cevap fren olacaktı sanırım

    1 YER ALTI MADENLERİNDE TOZ ÖLÇME TİNDALOMETRE
    2 LABORATUAR CİHAZ 5 M2
    3 DENETLEME İTK
    4 50 ÇALIŞANI OLAN İŞ SÜRESİ 6 AY
    5 YETİŞKİN EĞİTİMİ PASİF
    6 BİYOLOJİK ETMENLER GRUP 4
    7 TEHLİKENİN RENGİ KIRMIZI
    8 TANIM TEHLİKE
    9 İŞARET PARLAYICI
    10 İŞ KAZASI 3 GÜNDE
    11 DARBE İLE İLGİLİ SORU 1-3
    12 HAYVANDAN BULAŞMAYAN BRİZOLİS GİBİ BİR ŞEYDİ
    13 YAPI İNŞA PROJE
    14 SABİT YÜK KALDIRMA SİSTEMİ ÇALIŞANA ÇARPMASI
    15 MADENLERDE ŞEV YÜKSEKLİĞİ 3M
    16 ÇAĞRI ÜZERİNE ÇAĞRILMA EN AZ 20
    17 HANGİSİ EL ALETİ DEĞİLDİR BARET
    18 PERİYODİK KONTROL RİSK DEĞERLENDİRMESİ
    19 ASTIM İLE İLGİLİ SORU MASKE KULLANIMI
    20 MESLEK HASTALIĞI BİR ANDA ÇIKAR
    21 KAÇIŞ YOLUNDAN SAYILMAZ ASANSÖR
    22 TEANOZ İLE İLGİLİ SORU VETERİNER
    23 EKRANLI ARAÇ OPERATÖR
    24 ASMA İSKELE FREN
    25 HAYVANDAN BULAŞAN HASTALIK BRUSELLOUS
    26 TOZLARLA İLGİLİ SORU KETEN
    27 SES KAYNAĞI BASINÇ
    28 İSG İLE İLGİLİ KANUN MEDENİ KANUN
    29 DİRENÇ 1-2-3
    30 CO KARŞILAŞILMAYAN BİNA YIKIMI
    31 VERİLEN EĞİTİM (TURGUT) İHALELER
    32 İŞ VERENİN İSG İLE İLGİLİ 1-2-3 PARA AYIRMA ÇALIŞAN KATILIMI VE ÖNLEM
    33 ARK KAYNAĞI KURŞUN LEVHA
    34 İŞE ALMAMAM TAZMİNATI 4 AYLIK
    35 GECE ÇALIŞMASI İŞE GÖRE AYARLAMA
    36 KURŞUN VB TOKSİK
    37 KALDIRMA YÜKLEME VE İSTİF YAPAN FORKLİFT


    Elektrik iletkenliği ile ilgili soru vardı

    Direnç sorusu
    Kalınlığı ile dogru orantili
    Yapildigi malzemeye bagli
    I ve ll isaterledim




    1 Cağrı uzerine haftada = 20 sa
    2 Labaratuar = 5 m2
    3 En az zarar veren toz = ?
    4 Darbe = Yalnız III
    5 CO daha az = Bina yıkım işi
    6 Tazminat = en az 4 ay
    7 Toz ölçüm = Tindalometrre
    8 Parlayıcı simgesi = Alevli işaret
    9 Kurşun vs toz = Toksik madde
    10 Gece çalışması = ?
    11 Zarar verme potansiyeli = Tehlike
    12 Kurul = 6 ayda
    13 Tetanos = İnşaat isleri
    14 Tehlike işareti rengi = ?
    15 İSG denetimi = İş Teftiş Kurulu
    16 İş hanında İSG = Han yönetimi
    17 Taşıma kaldırma istifleme = Forklift
    18 El aleti olmayan = Baret
    19 Biyolojik etken = Grup 4
    20 Simge = Radyoaktif Madde
    21 Kömür yangını = A sınıfı
    22 Kanun olmayan = Medeni kanun
    23 Yapı işi olmayan = Projeleme
    24 Ekranlı araç = Operatör
    25 Çalışanların sorunları = I,II,III
    26 İnorganik olmayan = Bruseloz
    27 Hayvan kaynaklı olmayan = Bisinozis
    28 Astım = ?
    29 Detaylı maliyet = Adli mahkeme
    30 Periyodik bakım olmayan = ?
    31 Asma iskele = Frenleme
    32 Maden yüksekligi = 3 m
    33 Yetiskin egitimi olmayan = Pasif egitim
    34 İSG etkili yöntem = I,II,III
    35 İsveren gorevi olmayan = Is hekimi varsa diger saglik personeli
    calistirma zorunlulugu

    36 Tehlike sınıflarına göre toplanma = ?
    37 Direnç = I,II,III
    38 Yüklerle ilgili risk azaltma olmayan = Çalışana çarpma
    39 Eğitime tabi olmayan = İş ihaleleri
  2. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    HATIRLANAN
    İSG C SINIFI SINAV SORULARI-NETTE PAYLAŞILANLAR

    1) Hangisi madenlerde toz ölçümü yapan cihazdır?
    2) Az tehlikeli yerlerde isg kurulu 3 ayda bir toplanabilir.
    3) İsg kurulu olması için 50 den fazla çalışanı olan yerler en az kaç ay süreyle iş yapmalıdır.
    4) Hangisi el aleti değildir?
    5) Hangisi hayvanlardan insanlara bulaşmaz?
    6)Hangisi eşit miktarda maruz kalındığında en tehlikesiz tozdur?
    7) Hangisi inorganik tozların neden olduğu hastalık değildir?
    8) Pasif eğitimden hoşlanırlar.
    9)Sürekli ekranla meşgul olan kişi tanımına uyan?
    10) Birim zamanda yayılan ses enerjisi nedir?
    11)Tetanozun en düşük görülme ihtimali olan yer neresidir?
    12) İşveren en az kaç aylığını tazminat olarak işçiye öder.
    13) Titreşim eğitimlerinde hangi konu yoktur.
    14) Toplumda yayılma riski olan ancak tedavi edilemeyen grup ...dür.
    15) Hangisi dolaylı maliyettir?
    16) Kurşun kadmiyum hangi toz sınıfına girer?
    17) Hangisinde isg kanunu yoktur?
    18) Tehlikeli hareket hangi renk kodu ile gösterilir?
    19) Hangisi yapı işi değildir?
    20) Kaldırma yükleme istifleme aracı hangisidir?
    21) Yükle ilgili risk azaltma faktörlerinden hangisi dışarda kalır?
    22)Gece çalışması ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    23) 15 temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak verilen şıklar?
    24) Madenlerde açık alanlarda kademe yüksekliği ne olmalıdır?
    25)Hangisi iş kazalarının dolaylı maliyetlerindendir?
    26) İskelelerdeki çalışmayla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
    27) Makinaların kumanda ve tertibatı ile ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?
    28) Aşagıdakilerden hangisi kaçış yolu olarak kullanılmaz?
    29) Şekilde verilen uyarı levhası neyi simgeler? Yanıcı
    30) Şekilde verilen uyarı levhası neyi simgeler? Radyoaktivite
    31)Basınçlı tüplerle ilgili verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
    32) Kaynak yapılan yerde işçilere olan etkiyi azaltmak için verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
    33)Acil durum yönetmeliğine göre hangisi eğitimlerde bulunmaz?
    34)İş hanlarının iş güvenliğinden sorumlu ekip kimdir?
    35)Periyodik kontrol formunda olmasına gerek görülmeyen madde hangisidir?
    36)Hangileri strese sebep olan faktörlerdendir?
    37)Hangileri direnci kesinlikle etkiler?
    38) Laboratuvarlardaki ölçüm enstrümanlarının bulunduğu alan kaç metrekaredir?
    39)Mesleki astım ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    40)İşyeri havalandırmasında verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
    41)Kısa süreli çalışma anlaşmada süre belirtilmemişse kaç saat üzerinden yapılır?
    42)Aşağıdakilerden hangisi A türü yangın sınıfındandır?
    43)Meslek hastalıkları ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
    44)Hangisi Turgut Beyin isg ile ilgili vermesi gereken azami konulardan değildir?
  3. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    B.jpg
  4. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    3 ARALIK 2016 C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SORU VE CEVAPLARI
    1. TEHLİKENİN TANIMI
    2. MEDENİ KANUN
    3. LABORATUVAR 5 M2
    4. FORKLİFT TANIMI
    5. EN ZARARSIZ TOZ KETEN
    6. İNORGANİK OLMAYAN BİSİNOZ
    7. 3 AYDA TOPLANAN KURUL AZ TEHLİKELİ SINIF
    8. 50 KİŞİ 6 AY KURUL OLUŞMASI İÇİN
    9. EKRANLI ARAÇ OPERATÖR TANIMI
    10. 15 TEMMUZ SORUSU. YALNIZ 3
    11. EL ALETİ DEĞİLDİR: BARET
    12. TEHLİKELİ HAREKET DAVRANIŞ RENK:KIRMIZI
    13. PERİYODİK BAKIM: RİSK DEĞERLENDİRMESİ
    14. STRES SORUSU: HEPSİ
    15. TETANOS SORUSU: KİMYA LAB. GÖREVLİSİ
    16. TAZMİNAT 4 AY
    17. KISA SÜRELİ(ÇAĞRU ÜZERİNE ÇALIŞMA) 20 GÜN
    18. BİYOLOJİK GRUP 4 GRUP
    19. TİTREŞİM EĞİTİMİNDE BULUNMAZ. YARALANMA
    20. TOKSİK TOZUN TANIMI. KURŞUN VS.
    21. İNŞA İŞİ OLMAYAN PROJE
    22. YÜKE VERİLEN ZARAR
    23. GECE ÇALIŞMASI. ARAÇLA BIRAKMA SADECE KADINLAR OLACAK A ŞIKKI
    24. YETİŞKİN PASİF EĞİTİM
    25. MADENDE KADEME YÜKSEKLİĞİ 3 MT
    26. İSKELEDE FREN SİSTEMİ
    27. ASANSÖR KAÇIŞ YOLU OLARAK KULLANILMAZ
    28. RADYO AKTİF MADDE ŞEKİL
    29. ALEVLENİR MADDE ŞEKİL
    30. ACİL DURUM EĞİTİMİNDE SALGIN HASTALIK OLMAYACAK
    31. KÖPÜKLE TEST EDİLEBİLİR.
    32. YÜKE VERİLEN ZARAR
    33. KAYNAKTA IŞIN VE GAZLARA KARŞI KORUMA YAPMAYAN ÖNLÜK VE DERİ ELDİVEN
    34. İSG UZMANI VE İŞ YERİ HEKIMI VARSA ZORUNLU DİĞER SAĞLIK PERSONELİ OLMAZ
    35. KUMANDA SORUSU A ŞIKKI YENİDEN BAŞLATILAMAZ NİTELİKTE OLMALI DİYOR.
    36. KARBONMONOKSİTTEN ETKİLENMEYEN İNŞAAT YIKIM
    37. İSG İÇİN BÜTÇE PLAN .. HEPSİ
    38. MESLEK HASTALIĞI TANIMI YANLIŞ AKUT ZUN SÜRELİ OLMAZ
    39. TEFTİŞ- İTK SORUSU
    40. KAMU İHALESİ EĞİTİMİ VERİLMEZ
    41. KATI YANGINLAR- KÖMÜR
    42. DİRENÇ SORUSU.ÇEŞİDİ VE SICAKLIK MI EMİN DEĞİLİM
    43. MADENDE TOZ ÖLÇÜM CİHAZI Tindalometre
    44. İŞ HANI YÖNETMİ
    45. SES GÜCÜ
    46. DOLAYLI MALİYET- ADLİ YAPTIM YANLIŞ SANIRIM. DOĞRUSU İLK MÜDAHALE OLABİLİR.
    47. HAVALANDIRMA FİLTRE 3 YILDA DEĞİL YILDA BİR BAKIM YAPILIR.1-3
    48. İŞ KAZASI SORUSU. BEN A YAPTIM. 2 İŞ GÜNÜ DİYENLER VAR AMA
    İşverenler iş yerlerinde meydana gelen iş kazasını en geç 2 iş günü içinde yazı ile ilgili bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadırlar. SGK’YA ÜÇ İŞ GÜNÜNDE. Bölge müdürlüğüne bildirim kalktı. SORU İPTAL OLACAK
    49.VERİLEN EĞİTİMDE KAMU İHALESİ OLMAZ
    50. ASTIM SORUSU. BEN KKD YAPTIM.


    C SINIFI HATIRLANAN SORULAR
    1) Hangisi madenlerde toz ölçümü yapan cihazdır?
    A)Higrometre B) Katatermometre C) Anemometre D) Barometre E) Tindalometre -CEVAP
    2) İSG kurullarının toplanma şekli ile ilgili olarak hangisi doğrudur?
    Çok tehlikeli yerlerde 2 ayda bir toplanır
    Az tehlikeli yerlerde 3 ayda bir toplanır-CEVAP
    Tehlikeli yerlerde ayda bir toplanır
    3) İsg kurulu olması için 50 den fazla çalışanı olan yerler en az kaç ay süreyle iş yapmalıdır?
    A) 2 B)3 C)5 D)6-CEVAP E)8
    4) Hangisi el aleti değildir?
    A)Törpü B)Eğe C)Pense D) Baret-CEVAP E) Çekiç
    5) Hangisi hayvanlardan insanlara bulaşmaz?
    A)Bruselloz B)Şap C)Bisinoz-CEVAP D)Kuduz E)
    6) Hangisi eşit miktarda maruz kalındığında en tehlikesiz tozdur?
    A) Demir tozu B) Kuvars tozu C)Asbest tozu D) Keten tozu E)
    cvp (tartışılıyor)
    7) Hangisi inorganik tozların neden olduğu hastalık değildir?
    A) Bruselloz-CEVAP B)Silikozis C)Asbestozis D) Bisinozis E)Siderosiz
    8) Eğitim kültürü ile ilgili yetişkin eğitimleri için hangi bilgi doğru değildir?
    A) Pasif eğitimden hoşlanırlar-CEVAP
    B) Para kazanma ve kişisel kariyer odaklı eğitim anlayışları vardır
    9) Çalışmasının önemli bir bölümünde ekranlı araç kullanan kişi tanımına uyan?
    A)Operatör-CEVAP B)İşveren C)İşçi D)Grafiker E) Formen
    10) Birim zamanda yayılan ses enerjisi nedir?
    A)Işık akısı B)Aydınlanma Şiddeti C) Basınç D)Kuvvet E)Güç-CEVAP
    (Ses Gücü (W): Birim zamanda yayılan toplam ses enerjisidir. Watt cinsinden ölçülür.)
    11) Tetanozun en düşük görülme ihtimali olan yer neresidir?
    A) Bahçıvanlar B) Veterinerler C)Kimya Laboratuvarları-CEVAP D) İnşaatlar E)Çiftçiler
    (tartışılıyor)
    12) İşveren işçinin haksız yere işten çıkarıldığının mahkeme kararı ile kesinleşmesinden sonra işçiyi işe başlatmazsa en az kaç aylığını tazminat olarak işçiye öder.
    A)2 B)4-CEVAP C)6 D)8 E)10
    13) Karbon monoksit en az nerede olur?
    inşaat-yıkım-CEVAP
    14) Topluma yayılma riski olan ancak tedavi edilemeyen ?.
    A) Grup 1 B) Grup 2 C) Grup 3 D)Grup 4 -CEVAP E) Sınıflandırılmaz
    15) İşyerlerini isg ile ilgili denetlemekle görevli kuruluş hangisidir?
    A) İş teftiş kurulu B)İSGÜM C)ÇSGB D)İSGB E)
    16) Kurşun,krom, kadmiyum hangi toz sınıfına girer?
    A)İnert B)Toksik-CEVAP C)Fibrijonik D) Radyoaktif E) İnorganik
    17) Hangisinde isg hükümlerine yer verilmemiştir?
    A)4857
    B)6331
    C)4721 sayılı medeni kanun -CEVAP
    D)5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun
    E)Deniz iş kanunu
    18) Tehlikeli hareket ve davranışlar hangi renk ile gösterilir?
    A)Sarı B)Kırmızı -CEVAP C) Turuncu D) Mavi E) Yeşil
    19) Hangisi yapı işi değildir?
    A)Metro B)Projelendirme -CEVAP C)Marangoz D)Kuyu E) Tünel
    20) Kaldırma yükleme istifleme aracı hangisidir?
    A)Forklift -CEVAP B)Ekskavatör C)Grayder D)Loder E) Dozer
    21) Yükle ilgili risk azaltma faktörlerinden hangisi dışarda kalır?
    A)Yükün tehlikeli biçimde kayması riski
    B)Yükün zarar görmesi riski -CEVAP
    C) Yükün çalışanın üzerine düşme riski
    D) yükün istemsizce kurtulması
    22) Gece çalışması ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) bazı gece çalışmalarında fazla ücret ödenmesine karar verilebilir
    B) Belediye sınırları içinde işyerine ulaşım için işverenin servis sağlama yükümlülüğü vardır. -CEVAP
    23) 15 temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak verilen şıklar?
    Yalnız III (kanundan haberi olmasa bile sorumluluğu ortadan kalkmaz) -CEVAP
    24) Madenlerde açık alanlarda kademe yüksekliği ne olmalıdır?
    3 m -CEVAP
    25) Hangisi iş kazalarının dolaylı maliyetlerindendir?
    A) adli masraflar -CEVAP
    B) sürekli ve geçici iş göremezlik ödeneği ile ölüm halinde ödenen ücret
    C) Sigortalı işçi ve ailesine ödenen tazminat
    26) Yük kaldırma indirme iş makinasında çalışmayla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
    fren sistemi bulunacak -CEVAP
    27) Makinaların kumanda ve tertibatı ile ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?
    kumanda ile durdurulan teçhizatın birdaha çalışmaması gerekir. -CEVAP
    28) Aşagıdakilerden hangisi kaçış yolu olarak kullanılmaz?
    A)Asansör -CEVAP B)Merdivenler C)Koridorlar D)Dışa açılan kapılar E)
    29) Yanıcı ve parlayıcı madde sembolü hangisidir?
    Yanıcı -CEVAP
    30) Şekilde verilen uyarı levhası neyi simgeler?
    Radyoaktif -CEVAP
    31) Kaynak yapılan yerde işçilere olan etkiyi azaltmak için verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Kurşun levhalarla bariyer yapılmalıdır -CEVAP
    B) Deri eldiven ile iş önlüğü giyilmelidir.
    C) Yeteri miktarda havalandırma yapılmalıdır.
    D) paravan veya uygun levha ile kaynak yapılan alan ayrılmalıdır
    E)
    32) Acil durum yönetmeliğine göre hangisi dikkate alınmaz?
    A) Çalışanların…
    b) Yangın, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım ve patlama ihtimali.
    c) İlk yardım ve tahliye gerektirecek olaylar.
    ç) Doğal afetlerin meydana gelme ihtimali.
    d) Sabotaj ihtimali.
    33) İş hanlarının iş güvenliği organizasyonundan kim sorumludur?
    A) İşteftiş kurulu
    B)İSGM
    C)ÇSGB
    D)İş hanı yönetimi -CEVAP
    E) belediyeler
    34) İş ekipmanının periyodik bakım ve kontrol formunda olmasına gerek görülmeyen madde hangisidir?
    A)Kontrol tarihi
    B)Öneri ve tavsiyeler
    C)Gözlemlenen eksikler
    D)Onay
    E)Risk değerlendirmesi -CEVAP
    35) Hangileri strese sebep olan faktörlerdendir?
    I.İşyeri ortamındaki faktörler
    ıı.Bireysel faktörler
    ııı.Bireyin çevresiyle alakalı faktörler
    -CEVAP
    36) Hangileri bir iletkenin direncini kesinlikle etkiler?
    I.Ortam sıcaklığı
    II.İletkenin orta nokta kesiti
    III.İletkenin cinsi
    37) Laboratuvarlarda enstrümantel cihazlar için bulunan bölüm kaç metrekare olmalı?
    A)5 -CEVAP B)10 C)15 D)20 E)25
    38) Mesleki astım ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A)Astım kesinlikle tedavi edilemeyen bir hastalıktır.
    B)Astım işyerinde gelişen bir alerjeniktir.
    C)Astım bulaşıcı değildir.
    D) solunum maskesi takmak astım hastasını önemli ölçüde korur
    39) 4857 sayılı kanuna göre çağrı üzerine çalışma haftada kaç saat?
    A)10 B)15 C)20 D)25 E)30
    40) Aşağıdakilerden hangisi A türü yangın sınıfına girer?
    A)Benzin B)Gliserol C)Kömür D) LPG E)
    41) Meslek hastalıkları ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
    Meslek hastalıkları akut süre içerisinde birden ortaya çıkan hastalıklardır -CEVAP
    42) Turgut beyin halı fabrikası vardır. Hangisi Turgut Beyin isg ile ilgili sağlaması gereken eğitimlerden değildir?
    kamu ihaleleri -CEVAP
    43) 6331 sayılı isg kanununa göre işyerinde zarar verme potansiyeli olan ne olarak adlandırılır?
    A) Kaza B)Risk C) Tehlike -CEVAP D) E)
    44) İşyerinde işçilere verilecek molalarla ilgili doğru olmayan bilgi hangisidir?
    A)Çok uzun molalar yerine az ama sık aralıklarla mola verilmelidir.
    B)Molalar çalışılan yerin hemen yakınında bulunmalıdır.
    C)Molalar günün sonuna toplanmalıdır. -CEVAP
    45) Basınçlı tüplerin kullanımıyla ilgili hangileri doğrudur?
    I.Tüplerin vanalarının yağlı eldivenle açılması
    II.Tüplerin dikey şekilde zincirlenmesi
    III.Tüplerdeki gaz kaçağının sabunlu köpükle kontrol edilmesi
    -CEVAP
    46) İşyerinde isg kurulu ile ilgili olarak hangisi yanlıştır?
    Tam zamanlı İşyeri hekimi çalıştırılan yerde diğer sağlık personeli de bulunmak zorundadır. -CEVAP

    ------------------------------

    B SINIFI HATIRLANAN SORULAR - 49 ADET
    1 1919 yılında kurulan ? ilo
    2 iş kazası cumhuriyet döneminde ilk kez ? 3008, 506 borçlar kanunu, umumi hıfzısıhha
    3 madenlerde elektrikli lokomotif.... 0,3... kullanılmaz?
    4 Radyosyon biçer? Dozimetre
    5 darbe (amiri emretse bile, suç olduğunu bilmese bile suç)
    6 basınçlı kaplarda olması gereken kat sayı? 1,5 3,00
    7 yangın tüpleri yerinde kontrol yılda kaç kere yerinde kontrol edilir
    8 ç.tehlikeli 2000 çalışana ... 4... uzman görevlendirilir ?
    9 igunun görevi? bağışıklama uygulamasına katılmak değildir
    10 çok tehlikeli de sağlık gözetimi 1 yıl
    11 8 saat çalışan 1 saat ara dinlenme yapar
    12 ara dinlenme işin sonunda toplu yapılmaz
    13 ergonomi hangi işlerde geçerlidir? 6331 uygulanan her yer
    14 yükle ile ilgili risk faktörleri fiz. güç gerektir çalışma ortamı öz. İşin gerekleri yük özellikleri
    15 tetanozun en az bulaşacağı iş? A) kimya lab b) tarım c)veteriner d)tarla e)bahçıvan
    16 hangisi tehlikeli hareket değildir. makine koruyucusunun olmaması
    17 7.5 SAATTEN AZ çalışılan işler ? kurşun İŞLERİ
    18 mesleki astım (TOZ MASKESİ KKD SON ÇÖZÜM) ilk çözüm sebep olan etkeni ortadan kaldırmak
    19 dikkat? - Çabuk? Hangisi sesli sözlü işaretlerle beraber kullanılmaz
    20 grup1 BİYOLOlik etkenlerde bildirim gerekmez
    21 acil durum planında çalışanlar arasında salgın hastalık riski olmaz diğer şıklar ( doğal afet, sabotaj, patlama, yangın)
    22 Aşağıdakilerden hangisi basınç birimi değildir? Dyn?
    23 1. grup sıvı akışkan değildir? Patlayıcı, kolay alevlenir, ? ?
    24 yasak kimyasalların başka kimyasal içinde yasak olmayan kullanımı 0,1
    25 asbest özellikleri iletken, yanmaz, akciğer kanseri yapar, ?
    26 forklift kontrol periyodu 1 yıl?
    27 lpg yer altı üstü tankların kontrolü 10 yıl
    28 g sınıfı ehliyet iş makinesi içindir
    29 hayati tehlike durumunda işyerinde kısmen veya tamamında iş durdurulur
    30 havalı çivi tabancası pnömomatik tiptir diğer şık hidrolik
    31 hangi toz en az zararlıdır asbest, keten tozu, demir tozu?
    32 yapı iskeleleri işverenin görevlendireceği ehil kişi tarafından 1 hafta aralıklarla kontrol edilir
    33 maden elektronik patlatma sonrası 5 dakika beklenir
    34 patlayıcı üretimi bilgileri ? maden güvenlik dökümanında bulunmaz?
    35 kumanda kollarında kapatan düğme tekrar asla çalıştırmaz ?
    36 hangisi hayvandan bulaşmaz sideroz
    37 tarafların sosyalleşmesi ??????
    38 yapı işlerinde inşaa işi değildir? Proje, marangoz ?
    39 iş kazası geçirdiği halde su altında çalışabilir
    40 su altında çalışma 16 metre 40 metre çalışma saatleri sırasıyla?
    41 propan, hava gazı, karbonmonoksit hangisi kaynakta yanıcı gazlardandır?
    42 16mm çıplak elektrik kablosu kalınlığı
    43 en çok hangisinin üretiminde karbonmonoksite maruz kalınır demir çelik, deri taban (veya ayakkabı tabanı) pestisit
    44 laboratuvar ölçümleri hangisiyle paylaşılmaz? Taek, yargı birimleri, çsgb ilgili birimleri ?
    45 onaylı defter den igu hekim sorumlu değildir düzgün tutulmasından işveren sorumludur
    46 acil kaçış yolu 120 cm olmalıdır?
    47 kayıtlar 15 yıl saklanır
    48 Çocuklar en az 40 saat dinlenmeli
    49 güvenlik kültürü ögesi değildir? Raporlama ???
    50 ????
    .................................................................
  5. Müslüm ASLAN İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    151711
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    B sınavında soru hazırlarken fantezi yapmışlar...
  6. _kaanmert İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    Diğer Belge
    Bence sorular baya zormuş Nisan 2016 da girdim bu kadar zor değildi. Allah tan geçtikte kurtulduk.
  7. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    B SINIFI UZMANLIK
    1- Çok tehlikeli iş sınıftaki iş yerlerinin muayene süresi: cevap : yılda 1 kez
    2- 2000 kişinin çalıştığı tehlikeli sınıfta yer alan işyerindeki minimum uzman sayısı kac adet olması gerekir cevap:4
    3- 1. Grup akışkanlardan olmayan (toksin akışkanlar, kolay alevlenebilir akışkanlar, soy inert akışkanlar)sorusu cevap: Soy inert
    4. Cumhuriyet döneminde iş sağlığı ve güvenliği hakkında sorumluk işverene hangi kanunla yüklenmiştir?sorusu : ben 3008 dedim ?
    5. Su altı kablo döşemede çalışabilecek kişiler . Cevap : işkaazası geçirmiş ama medlekten kayıba uğramamış 18.yasından buyuk kişiyi
    6. Yangın ekipmanı yerinde kontrol periyodu?: Yılda demekte cevabım 6ay x2 yılda 2kez?
    7. 15 temmuz darbe girişimi hukuk sorusu: cevap : Yalnız III
    8. Hangisinin tozu daha az zararlı? (Asbest, keten, kömür..kuvarts cevabım kuvarts ketende olabilir ?
    9. Kara yollarındada kullanılabilen İş makinesi ehliyeti: G sınıfı
    10. 2015 sonrası yapılan yüksek binalarda kaçış yolu ve merdiveninin genişliği: 120 cm
    11. Mesleki astıma alınacak öncelikli önlem değildir?: tedavisi yoktur yanlış cevap ?
    12. Basınç birimi değildir?: h/mm2
    13. Radyasyonu ölcen alet: Dozimetre
    14. Dalgıçların 18-40 metre dalışlarında çalışma süreleri: 3-0.5 saat
    15. Hangisi 7.5 saatten az çalışılacak işlerdendir?: Kurşun izabe fırınlarının teksif odalarında biriken kuru tozları kaldırma işleri 4 saat.
    16. Risk analizindeki ergonomi ilgili soru: 6331 sayılı kanununda yer alan 6ay dan fazla sürekli işler ?
    17. Güvensiz hareketlerden değildir?: Makine koruyucusu olmaması.
    18.Acil durum sorusu iş güvenliği acil durum planında yer almayan - salgın hastalık
    19. Yüksek gerilimde kullanılacak bakır tel çapı (10 16 20 25)?: 16
    20. İşçi çıkarsa belgelerinin saklanma süresi: 15 yıl.
    21. LPG tanklarının yer altı ve yer ustu bakımı: 10 yılda bir.
    22. 4-nitrofenilin bileşiklerdeki izin verilen konsantasyonu: 0,1
    23. Metan %kaçı geçerse elektrikli lokomatif kullanılmaz?: %0.3
    24. Koruyucu ekipmanlar ile ilgili soru:???
    25. Dinlenme süreleri ile ilgili soru: 8,5 saati geçerse 1 saat dinlenme, Yalnız III
    26. Dinlenme süreleri için hangisi yanlıştır?: Dinleme saatleri mesainin sonunda kullandırılır.
    27. Çocuk ve genç işçilerin haftalık dinlenme süreleri: 40 saat
    28. İskelerin ehil bir kişi tarafından kontrolu: Haftada 1
    29. Madende lagılar bosaltılınca elektrike patlatmada beklenecek süre?: 5 dk
    30: İstif makinelerinin (Forklift ve transpaletler) periyodik bakım süresi: Yılda 1
    31. Kaynakta kullanılabilecek yanıcı gazlar (Propan, havagazı, CO)?: cevap: oksijen ?
    32. Hangisi isg uzmanının görevlerinden birisi değildir?: Hijyen eğitimi vermek
    33. Askeri işyerini denetler?: Askeri iş müfettişi
    34. Basınçlı kapların et kalınlığı .. kaç katı?: 5 katı
    35. Tespit öneri defteri sorusu: İmzaları sadece igu ve isyeri hekimi atar (işverende atar) olucak cevap yanlış
    36. Tetanoz sorusu: Kimya lab çalışanları olucak bahçıvan yaptık
    37. 1919 da kurulan örgüt? İLO
    38. Strasbourgta toplanan isgkomisyonu ile ilgili soru cevap: denetimlerin yaygınlaşma talebi ?
    39. Bakanlığa bildirme gerektirmeyen biyolojik risk grubu: 1. grup
    40. Asbestin özelliği (yanmaz, sürtünmeye daynıklı , elektirik geçirmez , alciğerde tahribat yaratır. Cevap : elektirik geçirmez ?
    41. İşaretler ile hangisi gösterilemez?: çabuk hızlı hızlı ?
    42. Güvenlik kültürü ile soruda?: cevap Raporlama gerekmez. Yada sabit değişmez ?
    43.tehlikeli durum sözkonusu işletmelerde ölümcül risk var ise cevap : İşin durdurulması: Can güvenliği yoksa bir kısmı yada tamamı durdurulur.
    44. Ortam ölçümleri yapılınca veriler hangisine gönderilmez? Cevap :Sadece Atom enerji kurumu.
    45. Hangisi inşaat işi değildir?: Projeler
    46. Hava basınçlı çivi çakma makinesi?: cevap : Pnömatik cevabım dinamik ?
    47. Hayvansal yolla kapılan hastalık değildir?: Siderois
    48. Tehlikeli durum arz eden bolgede Kumanda ile durdurulan iş sorusu?: Bir kez durdurma yapıldıktan sonra tekrar kumandadan çalıştırılmamalı gibi bir şıktı.
    49. Elle kaldırmada hangisi yükün özelliklerindendir? I.II yükün taşındığı ortam ve yükün agırlıgı gibi bişey ?
    50. CO hangi iş alanında oluşur?: demir çelik işleme, pil üretimi vb. Cevap : akümilatör benim cevabım deri tablama işlemi
    BeğenDaha fazla ifade gösterYorum Yap
  8. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    HATIRLANAN SORULAR C SINIFI
    15355773_1175110539203402_935541218494610335_n.jpg 15355773_1175110539203402_935541218494610335_n.jpg
  9. Kahraman Yüce İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    YÜCE İŞ GÜVENLİĞİ
    Büyük ihtimalle c lerin b ye b lerin a ya bakmasını uzatacaklar yoksa b sınavını bu derece kastırmazlardı. Zaten az tehlikeli işletmeleri 2017 temmuza uzattıktan sonra c sınıfı uzmanlar başka türlü nasıl iş yapabilirler ki? Bence yakın zamanda uzatıldığı haberi gelir.
  10. Müslüm ASLAN İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    151711
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    B sınavında 15 yanlışım çıkıyor hatırlamadığım sorularda dahil ama ÖSYM ne der bilmem
  11. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    SORULARA İTİRAZ
    ABDULLAH BOZKURT arkadaşımızın paylaşımı.



    ******************LÜTFEN TAMAMINI OKUYUN****************************

    SINAVDAKİ HATALI SORULARA İTİRAZ İÇİN ADIM ADIM YAPILMASI GEREKENLER
    1) http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/genel/GenelAmacliDilekce17122015.pdf

    Adresinden genel amaçlı dilekçe formunu yazdırıp KİŞİSEL BİLGİLERİMİZİ dolduruyoruz İTİRAZ EDECEĞİMİZ SORUYU (aşağıda hatalı soru örnekleri var) TALEPLER KISMINA EL İLE yazıp SORUYA İTİRAZ ETTİĞİMİZİ belirtiyoruz Neden hatalı görüyorsak sebebini de yazarsak iyi olur sebep yazmadan da incelenmesi için itiraz edebiliyoruz.

    ***UNUTMAYIN HER DİLEKÇE DE YALNIZCA BİR SORU OLACAK***

    ****İTİRAZ EDEBİLECEĞİNİZ HATALI ÖNGÖRÜLEN SORULAR 1.1 - 1.6 ARALIĞINDAKİ MADDELERDE PAYLAŞILAN SORULARIN İÇİNDEN SİZ HANGİLERİNİ HATALI GÖRÜRSENİZ HER BİRİ İÇİN AYRI DİLEKÇE FORMU DOLDURUP, AYRI OLARAK ÜCRET (20TL) ÖDEYEREK BAŞVURUDA BULUNABİLİRSİNİZ.****

    ******************SORULAR BAŞLANGIÇ*******************************
    1.1.)
    Keten tozu & Demir tozu için genel dilekçesinin talep kısmına yazılacak metin:

    Hangisi eşit miktarda maruz kalındığında en tehlikesiz tozdur?
    A) Demir tozu B) Kuvars tozu C) Asbest tozu D) Keten tozu E) Kömür tozu

    Bisinozis pamuk (en sık) keten, kendir, sisal, jüt, “coir” bitkilerinin tozlarına bağlı olur. Keten değil yani..
    Siderozis:Akciğerlerde demir tozunun ve demir oksitlerinin tozlarının depolanması sonucu ortaya çıkan bir pnömokonyoz türü
    Kuvars ise silikozis vd yapar
    Kömür tozu---Kömür İşçisi Pnömokonyozu vd
    Asbest Asbestoz, Akciğer kanseri, Mide-Bağırsak kanseri vd.
    mg/m3 : 20 derece sıcaklıkta ve 101,3 kPa (760 mm cıva basıncı) basınçtaki 1 m3 havada bulunan maddenin miligram cinsinden miktarı.
    TWA değeri solunabilir değerleri yönetmeliğe göre
    Keten 0,5 mg/m3
    Kuvars 10 mg/m3 Kuvars (Toplam) 30mg/m3
    Pamuk tozu 0,5 mg/m3
    Demir 5 mg/m3
    Kömür Tozu:
    %5 ve daha az SiO2 içeren solunabilir toz 2.4 mg/ m³
    %5’ten fazla SiO2 içeren solunabilir toz 10mg/m³
    % SiO2+2
    asbest 0,1 lif / cm3
    bakıldığında TWA izin verilen değer kuvars ile %5’ten fazla SiO2 içeren solunabilir toz içeren demir tozu aynı. şimdi cevap kuvars mı kömür tozu mu? Sorunun birden fazla cevabı olduğu görülmektedir. İlgili soru ve cevap hakkında itirazımın değerlendirilip, iptaline yönelik hakkında gerekli incelemenin yapılmasını arz ederim.

    1.2)
    I)Propan
    II)Havagazı
    III)Karbonmonoksit
    Oksi-Gaz kaynaklarda yanıcı gaz olarak yukarıdakilerden hangileri kullanılır?
    a)yalnız I
    b)I ve II
    c)yalnız II
    d)Yalnız III
    e)I, II ve III
    yukarıdaki soruya ........ sebebiyle itiraz etmekteyim ilgili soru ve cevap hakkında itirazımın değerlendirilip, iptaline yönelik hakkında gerekli incelemenin yapılmasını arz ederim.

    1.3.)
    Aşağıdakilerden hangisi sesli sözlü işaretlerle birlikte kullanılmaz?
    a)Çabuk b)Dikkat c) d) e)
    yukarıdaki soruya ........ sebebiyle itiraz etmekteyim ilgili soru ve cevap hakkında itirazımın değerlendirilip, iptaline yönelik hakkında gerekli incelemenin yapılmasını arz ederim.

    1.4)
    Aşağıdakilerden hangisinde tetanoz görülme riski en azdır? a)Kimya Lab. b)Veteriner c)Tarla d)Bahçıvan e)İnşaat
    yukarıdaki soruya ........sebebiyle itiraz etmekteyim ilgili soru ve cevap hakkında itirazımın değerlendirilip, iptaline yönelik hakkında gerekli incelemenin yapılmasını arz ederim.

    1.5)
    Aşağıdakilerden hangisi cumhuriyet dönemi iş kazası & isg ile ilgili ilk kanundur?
    a)3008 sayılı iş kanunu b)1475 sayılı iş kanunu c) d) e)
    yukarıdaki soruya ........sebebiyle itiraz etmekteyim ilgili soru ve cevap hakkında itirazımın değerlendirilip, iptaline yönelik hakkında gerekli incelemenin yapılmasını arz ederim.

    1.6)
    Aşağıdakilerden hangisi güvenlik kültürü ögesi değildir?
    a)Raporlama gerekir b) Değişime dirençlidir c) d) e)

    yukarıdaki soruya ........sebebiyle itiraz etmekteyim ilgili soru ve cevap hakkında itirazımın değerlendirilip, iptaline yönelik hakkında gerekli incelemenin yapılmasını arz ederim.

    ************************SORULARIN SONU**************************

    2)
    https://ais.osym.gov.tr/Dilekce/EvrakReferansNoAl

    ADRESİNDEN DİLEKÇEMİZDEKİ İLGİLİ ALANA YAZMAK İÇİN EVRAK REFERANS NO ALIYORUZ VE İLGİLİ ALANA YAZIYORUZ

    3)
    https://ais.osym.gov.tr/ISG/2016/2/BasvuruKayitGoruntule

    ADRESİNDEN SINAVA BAŞVURUMUZUN VE GİRDİĞİMİZİN KANITI OLAN BAŞVURU BELGESİNİN ÇIKTISINI ALIP DİLEKÇEYE EKLİYORUZ

    4)
    Dilekçe başına 20,00 TL itiraz ücreti ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 ( IBAN NO: TR 390001002533060280115229 ) numaralı hesabına yatırılarak (AÇIKLAMA KISMINA EVRAK REFERANS NO YAZARSANIZ FAYDALI OLUR) BANKA DEKONTUNU DİLEKÇEYE EKLİYORUZ
    İBAN NUMARASININ DOĞRULUĞUNU LİNKTEN KONTROL EDİNİZ:
    http://www.osym.gov.tr/TR,753/adayl...gonderilmesi-ve-islem-ucretleri-17122015.html

    ALICI ADI İSTERSE (ZİRAATTEN YATIRIRSANIZ İSTEMEZ) SANIRIM BUNLARDAN BİRİSİ OLACAK ÖSYM (ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI)

    5)
    HER SORU İÇİN İLK 4 ADIMI TEKRARLIYORUZ.

    6)
    BİRDEN FAZLA SORUYA İTİRAZ ETTİYSEK HER SORU İÇİN AYRI DİLEKÇE, AYRI BAŞVURU FORMU, ÜCRETİN ÖDENDİĞİNE DAİR AYRI DEKONTU BİRBİRİNE ZIMBALAYIP AYNI ZARFIN İÇERİSİNDE VEYA HERBİRİNİ AYRI AYRI OLARAK

    ACELE/HIZLI POSTA VEYA KARGO İLE;
    Alıcı ÖSYM (ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI)
    Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No: 1 06800 Bilkent / ANKARA
    Telefon: 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi)
    ADRESİNE YOLLUYORUZ.
    *******************************İŞLEM SONU**************************************
    ÇARŞAMBA GÜNÜNE (SINAVDAN SONRAKİ 3 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE) KADAR ÖSYM YE ULAŞMASI GEREKİYOR ANKARA'DA İKAMET EDENLER ELDEN BİZZAT GÖTÜREBİLİRLER.
  12. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Özgür Bükcüoğlu 'na TEŞEKKÜRLER

    3 Aralık 2016 C sınıfı İGU Soru ve Cevapları
    (PDF şeklinde, Hepsi bir arada)

    Ekli Dosyalar:

  13. ayasin turgut İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    Uzman Adayı
  14. esramiraa İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    143527
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim kargoda İsg uzmani olarak başladım sürekli iş kazası oluyor şoförler yük taşırken kendilerini sakatliyor ne gibi önlemler alabirim, eğitim olarak ilk önce neler yapmalıyım form olarak izmalatmam gereken şeyler var mı?

    GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi