1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Işyerlerinde hazır suların 3 aylık periyodik kontrol analizlerinin yapılması hakkında

Konusu 'Çalışma Koşulları ve Beslenme' forumundadır ve ferhat322 tarafından 8 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. ferhat322 İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    işyerlerinde hazır suların 3 aylık periyodik kontrol analizlerini işyeri sahıbı mı yoksa su satan firma mı yapmakta yükümlüdür ?
  2. Turgut Gökyıldız Bölüm Yöneticisi

    • Bölüm Yöneticisi
    Uzmanlık Sınıfı:
    Diğer Belge
    Ferhat bey su üreticileri günlük olarak fabrikalarındaki suyu analiz ettirirler ve bunları her ay düzenli olarak sitelerinde yayınlarlar yada isteyin gönderirler.
    Ama yok ben ona güvenmem kendim yaptıracağım derseniz 3 ayda bir yaptırabilirsiniz.

    Umarım yardımcı olmuşumdur.
    İyi çalışmalar.
  3. ferhat322 İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Tşk ederin ederım Turgut Bey işyerinde hazır su bulunmakta, risk degerlnedirmesi için işyeri mi yükümlüdür
  4. Deniz Ural İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    merak ettim de günlük tüketim ne kadar... ??
  5. Turgut Gökyıldız Bölüm Yöneticisi

    • Bölüm Yöneticisi
    Uzmanlık Sınıfı:
    Diğer Belge
    Doğrudur iş yeri risk analizini yapacak
    Şöyle ki depolama koşulları güneş ışığının direk vurmaması üretim ve son kullanma tarihleri, damacana suyun açıldıktan sonra tüketim zamanı gibi

    İyi çalışmalar
  6. mithrayel İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    sebillerin temizlenmesini göz ardı etmeyelim, risk değerlendirmesi içerisinde dahil edin derim ben ediyorum biyolojik risk ne de olsa
  7. aktasi İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    7247
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Alarko Taahhüt Grubu
    sebillerin temizliği ile ilgili yönetmelik maddesi ve periyod süresi belirlimi peki ?
  8. mithrayel İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    yönetmelik maddesi açık açık yazmamış olabilir, ama biyolojik risk içermektedir. periyodunu ve metodunu siz belirleyin, kayıt altına alın. takibini oluşturun. ayda bir yapan da var, 6 ayda bir yapan da. medotu derken, kimi ozon ile temizletiyor, kimi kimyasal ile. araştırın. ama es geçmeyin.
  9. aktasi İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    7247
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Alarko Taahhüt Grubu
    yaptırıyoruz zaten ancak yasal olarak neden yapıyoruz onu merak etmistim. direk bir maddesi varmı diye mevzuatta. yasal takip tablosuna koymak istiorumda birazda ondan sordum
  10. mithrayel İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    ayrıca, iş güvenliği tüzüğü madde 31-32-33-34 içme suyu ile ilgili açıklamalar yapmış. o maddelere atıf yapabilirsiniz mesela.
  11. aktasi İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    7247
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Alarko Taahhüt Grubu
    :) bende oyle dusunuyordum zatende ordada tam belirtmiyor işte sıkıntı orda.
    en yakın madde bu gibi ;
    Madde 34 – İçme suyu tesisatı bulunmayan yerlerde, temiz ve sıhhi içme suyu kapları sağlanacak ve bunlar, özel sehpalara oturtulup uygun musluklar takılacaktır. İçme suyu kapları, eğilerek boşaltılmayacak veya maşraba daldırılarak su alınmayacak, ağzı açık varil, küp, kova, fıçı gibi kaplar, kapaksız ve musluksuz olarak kullanılmayacaktır.

    bende tam buna bakıyordum simdi. gerci ozamanlar su sebilimi vardı 40 sene önce musluktan içiliyodur sular:)
  12. mithrayel İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    aynen öyle :) ama sebillerin kullanma talimatında periyodik olarak temizlenmesi ve bakımı yer alır.
  13. aktasi İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    7247
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Alarko Taahhüt Grubu
    ben bilmem yasada yoksa bırakırım yosun kaplasın :)
  14. Ersin Bozkurt Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    Sertifika Numarası:
    43934
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Makina mühendisi
    "insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik" buna bakın
  15. kadir serkan İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Sebil temizliğini nekadar sürede bir yaptırtıyorsunuz peki?
  16. servet yortumluk İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    45819
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    bizde her ay sebillerin su hazneleri yıkanıyor, malum su haznelerine damacanadan su dolduruluyor,
    damacanalar sadece dolum esnasında içleri yıkanıp servis ediliyor, su saklama koşullarına uygun kullanılmaz ise
    yosun ve benzeri parçacıklar sebillere taşınıyor, o yüzden her ay temizlik yapmakta fayda olacaktır,

    kolay gelsin,
  17. Yükümlülüğünü falan boşver. İçme suyunu vicdani açıdan takip edelim. Eğer bir firmadan damacana su alıyorsanız ve su sebileridebu firmaya aitse mutlaka anlaşmada sebil temizliğide vardır. Hazır suların analizleri aylık olarak firma tarafından zaten yapılıyor. Bunları istemeniz gerek. Bunun dışında damacana kullanım ömrünü doldurmuş mu üzerindeki tarihe bakarak anlayabilirsiniz. kullanım ömrü 3 yıl. Birde size verilen analizler dışında en azından 3 ayda bir seçeceğiniz sebillerden numune alarak analizlerini yapmanı faydalı olacaktır. Örneğin bizde 20 sebil var 3 ayda bir her periyotta başka sebilden olmak üzere 3 adet sebilden numune alıyoruz. Bunlara biyolojik analiz yaptırıyoruz. Bir sebilden ise kimyasal analiz için numune alıp analiz yaptırıyoruz. Buda suyunkalitesini öğrenmek için yeterli oluyor.
  18. servet yortumluk İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    45819
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    hijyen kurallarına dikkat etmeyen bir çalışanın kaç kişiye bakteri bulaştıracağı göz önünde tutulur ise temizlik aralıklarını kısa tutmakta fayda var,
    kolay gelsin,
  19. selinaydinn İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    110485
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    hangi yönetmeliğe giriyor bu su sebilleri?
  20. n.asma İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    75020
    Uzmanlık Sınıfı:
    Uzman Adayı

    Ekli Dosyalar: