1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Kesimhanelerde risk değerlendirmesi örneği

Konusu 'Risk Değerlendirmeleri ve Yönetimi' forumundadır ve unforgiven360 tarafından 2 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. unforgiven360 İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    elinde kesimhanelerde (modern kesimhane) /mezbahalarda yani büyükbaş hayvan kesiminin yapıldığı yerlerde yapılmış risk değerlendirmesi olan arkadaşlar paylaşıorsa sevinirim.
  2. A.Sait Külekçi İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    46434
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Hocam resimlerini çekip atabilirseniz eğer , hep beraber yardımcı oluruz.
    Hem sizin işiniz görülmüş olur, hem de çaktırmadan eğitim vermiş oluruz
  3. unforgiven360 İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    elimde fotograf yok hocam ama kısaca ben size şöyle anlatayım. sığır devirme kabini var ve büyükbaş hayvan padoktan geçerek kabin içerisine geliyor ve ayağından vinç yardımıyla kaldırılarak kesiliyor. daha sonra deri yüzme makinasıyla yüzülerek iç organları boşaltılıp testere yardımıyla karkas et haline dönüştürülerek soğuk havca deposunda muhafaza ediliyor. bütün bunlar askı yardımıyla (monoray hat yardımıyla yapılıyor.)
  4. A.Sait Külekçi İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    46434
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    vincin periyodik kontrolleri , uyarı ikazları , topraklaması , periyodik bakımı
    büyükbaş hayvanın kaldırıldığı yer çember içine alınmalı ve bu esnada o alana giriş yasaklanmalı,
    deri yüzme makinesi dediğine göre motorlu bir alet , bıçaklar değiştirilirken kesinlikle enerji kesilmeli
    vinç ile ilgili detayları her yerde bulabilirsin. kanca, zincir açıklıkları
    tüm makinelerin kullanma talimatları
    haşere kontrolü ve ilaçlaması yapılıp yapılmadığının ispatı (kontrol formu oluşturulmalı)
    çalışanların eğitim sertifikaları
    periyodik ve iş başı sağlık kontrolleri
    kesici alet kullanıldığına göre tetanos aşıları
    bıçakların temizlenmesindeki hijyen kuralları
    soğuk hava deposuna içeriden bir zil (muhakkak iste)
  5. unforgiven360 İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    tşk ederim SAİT BEY...
  6. A.Sait Külekçi İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    46434
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Eğitim grubumdaki ilk eğitim fırsatını bana sağladığınız için ben teşekkür ederim
    Faydalı olabildiysek ne mutlu
  7. Ersin Bozkurt Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    Sertifika Numarası:
    43934
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Makina mühendisi
    makina gürültüsüne karşı önlemler,kişisel koruyular(kan sıçramasına karşı iş gözlüğü,yüz siperi, özel tulum-önlük , çizme,iş eldiveni,maske...),hayvanlarda hastalık olmadığına dair belgelerin kontrolü8biyolojik risk etmenleri),kesimhane zemin ve yan duvarlarının temzilenebilir olması ,devamlı temizlik ve belli periyotlarla dezenfeksiyon yapılması , drenajının kanallarının uygun olması ve çevre kirliliğine neden olmayacak şekilde olması
  8. Murat Tosun İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    LTB - ÇAK GROUP
    up!!!

    arkadaşlar mezbaha - kesimhane için risk değerlendirmesi yapacağım...

    tecrubelerinizden faydalanmak isterim...teşekkürler isgforum ailesi
  9. erdal salkaya İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    değerli meslektaşım.mezbahane dediğin alan da risk analizi yapabilmen için işletme içerisini departman olarak veya bölüm veyahut da kısım olarak parçalara ayırman gereklidir.tek parça olarak bu tür biyolojik,fiziksel,çevresel,mekanik risk etmenlerinin toptan bulunduğu alanlara risk analizi uygulaman çok zor olur.
  10. erdal salkaya İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    misal : 1-sığır girişinin yapıldığı bölge ve hayvan stoğu 2- veteriner kontrol kabinleri,kesime uygunluk departmanı 3- padoklar,sığır devirme kabinleri 4- kesimhane,yüzme,sakatad ayırma 5- parçalama 6- kontrol ve stoklama gibi bölümlere ayrılarak bu her bölümdeki fiziksel,biyolojik,mekanik,kimyasal,ergonomik,hijyenik,kişisel ...vb risk etmenlerini tek tek gözden geçirmeniz gerekmektedir.başarılar. tar.mak.yük.müh.erdal salkaya ses-osgb işletme sorumlusu