1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Osha’nın açık havada sıcakta çalışanlar için tavsiye ettiği 5 anahtar önlem!!

Konusu 'Çalışma Koşulları ve Beslenme' forumundadır ve Erkan Dündar tarafından 11 Haziran 2014 başlatılmıştır.

  1. Erkan Dündar İSGforum Üyesi

    • Site Yöneticisi
    İl Temsilciliği:
    Trabzon
    Sertifika Numarası:
    47086
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Alınan önlemler ve planlar can kurtarıcı olabilir. OSHA’nın açık havada sıcakta çalışanlar için tavsiye ettiği 5 anahtar önleme tedbiri şu şekildedir:

    Susadığınızı hissetmeseniz dahi her 15 dakikada bir su için.
    Serinlemek için gölge alanlarda dinlenin.
    Açık renkli kıyafetler giyin ve şapka kullanın.
    Sıcaklıkla ilgili hastalık belirtilerini öğrenin ve acil durumlarda ne yapılması gerektiği hakkında bilgi edinin.
    İş arkadaşlarınıza göz kulak olun.
    Risk Düzeyleri ve Koruyucu Önlemler
    Açık Havada Çalışanlarda her risk seviyesi için sıcaklıkla ilgili hastalıklardan korunmaya yardımcı olabilecek kritik koruyucu tedbirler aşağıda verilmiştir
    (https://www.osha.gov/SLTC/heatillness/heat_index/pdfs/all_in_one.pdf).

    Sıcaklık endeksi
    Risk Seviyesi
    Önleyici Tedbirler
    32.8 0C ve altı
    Düşük

    Temel güvenlik önlemleri
    · Yeterli su içilmesini sağlayın,
    · Gerekli medikal hizmetlerinin ulaşılabilir olduğundan emin olun,
    · Isı endeksi yükseldiği zamanlarda işçilerin eğitimini de içeren bir plan oluşturun,
    · Çalışanları güneş koruyucu kıyafetler giydirmeye özendirin.

    32.8- 39.5 0C
    Orta

    Yukarıda verilen tedbirlere ilave olarak;
    · Çalışanlara sık sık su içmesi gerektiğini hatırlatın (4 bardak/saat),
    · Hastalıkla nasıl başa çıkılır, biri hastalandığında ne yapılmalıdır gibi başlıkları işçilerle birlikte gözden geçirin,
    · Gölge ve serin alanlarda daha sık dinlenme araları planlayın,
    · İklime tolerans gösterebilen işçiler çalıştırın,
    · Bir arada çalışan işçilerin birbirini izlemesi ve gözlemlemesi için mekanizmalar oluşturun.

    39.5- 46 0C
    Yüksek

    Yukarıda verilen tedbirlere ilave olarak;
    · Çalışanları yüksek riskli durumlar konusunda uyarın,
    · Çalışanları aktif olarak çok su içmesini sağlayın (4 bardak/saat),
    · Fiziksel egzersizleri sınırlandırın,
    · Sıcaklığa bağlı hastalıklar konusunda bilgiye sahip ve uygun çalışma/dinleme planlamasına karar verebilecek personel çalıştırın,
    · Çalışma/dinlenme planı oluşturun ve uygulayın,
    · İşi yeniden planlama ve rotasyon gibi çalışma aktiviteleri oluşturun,
    · Soğutma teknikleri kullanın,
    · Çalışanlarla her zaman iletişim-izleme içinde olun

    46 0C ve üstü
    Çok Yüksek

    Yukarıda verilen tedbirlere ilave olarak;
    · Çalışanları yüksek riskli durumlar konusunda uyarın,
    · Çalışanları aktif olarak çok su içmesini sağlayın (4 bardak/saat),
    · Çalışma/dinlenme planı geliştirin ve uygulayın,
    · Fizyolojik takip yapın (örnegin; nabız, sıcaklık),
    · Kontrol tedbirleri yetersiz ve ulaşılabilir değilse işi bırakın.

    Kaynak
    https://www.osha.gov/SLTC/heatillness/index.html
    https://www.osha.gov/SLTC/heatillness/3422_factsheet_en.pdf

    www.osha.gov
    OSHA.GOV
  2. Sait Aktaş Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    Sertifika Numarası:
    41670
    Uzmanlık Sınıfı:
    Uzman Adayı
    Firma / Kurum:
    :::::::::
    Yaz aylarına geldiğimiz şu günlerde geminin makine dairesinde 45 dereceleri standart olarak görmekteyiz.
    Kendi imkanlarımızla yapabildiklerimiz, personelin düzenli fiziksel kontrolleri, sıvı tüketimleri olabiliyor.
    İnşallah ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde daha da zorlayıcı faktörlerle karşılaşmayız.
  3. Ersin Bozkurt Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    Sertifika Numarası:
    43934
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Makina mühendisi
    Tekstil boyahanelerinde sıcaklık 60 dereceye yaklaşıyor