1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Sağlik ve güvenlik işaretleri sorular-nisan 2014

Konusu 'ISGNet::Soru Bank' forumundadır ve Muhammed Ali tarafından 27 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    SAĞLIK VE GÜVENLİK İŞARETLERİ


    1. Anlamı, acil çıkış, ilkyardım işareti olan renk aşağıdakilerden hangisidir?

    A) San B) Yeşil

    C) Kırmızı D) Mavi


    2. Aşağıdakilerden hangisi mavi renk kullanılan sağlık ve güvenlik işaretlerindendir?

    A) Zorunluluk

    B) Geçiş serbestliği

    C) İlkyardım

    D) Uyarı


    3. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, uyulması zorunlu bir davranışı belirle-1 yen işarete ne denir?

    A) Yasak işareti

    B) Uyarı işareti

    C) Emredici işaret

    D) Bilgilendirme işareti


    4. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, anlamı ve amacı yasak işareti, tehlike alarmı ve yangınla mücadele ekipmanı olan renk aşağıdakilerden hangisidir?

    A} Kırmızı B) Sarı

    C) Mavi D) Yeşil


    5. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, anlamı ve amacı uyarı işareti olan renk aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kırmızı B)Sarı

    C) Mavi D) Yeşil


    6. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine

    göre, anlamı ve amacı zorunluluk işareti olan renk aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kırmızı B} Sarı

    C} Mavi D) Yeşil


    7. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine

    göre, anlamı ve amacı "tehlike yok" olan renk aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kırmızı B) Sarı

    C) Mavi D) Yeşil


    8. . Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine

    göre, " dur, kapat, düzeneği acil durdur, tahliye et " anlamı olan renk aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kırmızı B) Sarı

    C) Mavi D) Yeşil


    9. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine

    göre, yangınla mücadele ekipmanlarının yerinin gösterilmesi ve ne olduğunun ifade edilmesi amacıyla kullanılan renk aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kırmızı 6) Sarı

    C)Mavi D) Yeşil


    10. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, dikkatli ol, önlem al, kontrol et anlamında kullanılan renk aşağıdakilerden hangidir?

    A) Kırmızı B)San C) Mavi D) Yeşil


    11. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, sadece dairevi bir şekil İçinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilen renk aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kırmızı B) Sarı

    C) Mavi D) Yeşil


    12. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, kırmızı rengin kullanıldığı tehlikeli hareket ve davranışlar ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Dur, kapat,

    B) Düzeneği acil durdur

    C) Tahliye et

    D) Dikkatli ol



    13. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, daire biçiminde, beyaz zemin üzerine siyah piktogram, kırmızı çerçeve ve diyagonal çizgi temel niteliklerine sahip işaret aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yasaklayıcı işaret

    B) Uyan işareti

    C) Emredici işaret

    D) Acil çıkış ve ilkyardım işareti


    14. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, üçgen şeklinde, sarı zemin üzerine siyah piktogram ve siyah çerçeve temel niteliklerine sahip işaret aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yasaklayıcı işaret

    B) Uyarı işareti

    C) Emredici işaret

    D) Acil çıkış ve ilkyardım işareti


    15. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, daire biçiminde, mavi zemin üzerine beyaz piktogram temel niteliklerine sahip işaret aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yasaklayıcı işaret

    B) Uyarı işareti

    C) Emredici işaret

    D) Acil çıkış ve ilkyardım işareti


    16. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, dikdörtgen veya kare biçiminde, yeşil zemin üzerine beyaz piktogram temel niteliklerine sahip işaret aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yangınla mücadele işareti 8) Uyarı işareti

    C) Emredici işaret

    D) Acil çıkış ve ilkyardım işareti


    17. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, dikdörtgen veya kare biçiminde, kırmızı zemin üzerine beyaz piktogram temel niteliklerine sahip İşaret aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yangınla mücadele işareti

    B) Uyarı işareti

    C) Emredici işaret

    D) Acil çıkış ve ilkyardım İşareti


    18. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, yukarıdaki işretin anlamı nedir?

    A) Parlayıcı madde

    B) Patlayıcı madde

    C) Oksitleyici madde

    D) Aşındırıcı madde


    19.Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, yukarıdaki işretin anlamı nedir?

    A) Patlayıcı madde

    B) Toksik (zehirli) madde

    C) Radyoaktif madde

    D) İyonlayıcı olmayan radyasyon


    20. Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliğine göre, yukarıdaki İşretin anlamı nedir?

    A) Kuvvetli manyetik alan

    B) Biyolojik risk

    C) İyonlayıcı olmayan radyasyon

    D) Aşındırıcı madde


    21. Güvenlik Sağlık İşaretleri Yönetmeliği ile ilgili olarak aşağıdaki İfadelerden hangisi yanlıştır?

    A) İnsan sesi ya da yapay insan sesi kullanmaksızın, özel amaçla yapılmış bir düzeneğin çıkardığı ve yaydığı, belirli bir anlama gelen kodlanmış sese sesli sinyal denir.

    B) İnsan sesi veya yapay İnsan sesi ile iletilen, önceden anlamı belirlenmiş sözlü mesaja sözlü iletişim denir.

    C) Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işarete uyarı işareti denir.

    D) Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işarete emredici işaret denir.




    CEVAP ANAHTARI

    l-B 2-A 3-C 4A 5-B 6-C 7-D 8-A 9-A 10-B 11-C 12-D 13-A 14-B 15-C 16-D 17-D 18-A 19-C 20-B 21-C