1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Sizce bu fotoğraftaki tehlike ne?

Konusu 'Denetim Fotoğrafları,Önlem ve Tavsiyeler' forumundadır ve İbrahim Şenol tarafından 21 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Erkan Dündar İSGforum Üyesi

    • Site Yöneticisi
    İl Temsilciliği:
    Trabzon
    Sertifika Numarası:
    47086
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    tehlike:Elektrik(asıl tehlike kablo ve elektrik sistemi)makinenin kendisi
    Risk:Elektirik Çarpması,atlaması,cız bız,ölüm
    ihtimal:her an
    --- Tekrar yazılan mesaj birleştirildi, 2 Nisan 2013 ---
    kaldır at...
  2. buketdemir İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    iyi de atılması imkansız bütün fırınlar aynı şeyi kullanıyor
  3. Serdar Özcan İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    130386
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    bireysel
    böyle bir motor su dolu buzdolabına uzaklaştırılmalı .. motorlu fotoda aralardan pırtmış kablolar var ne olduğunu çözemedim bi işe mi yarıyor ne yapmaya çalışmışlar diye ama büyük elektrik çarpma tehlikesi var o aksamda :)
  4. buketdemir İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    suyu dondurup yazın hamur için kullanıyorlarmış.yazın buz gerekiyormuş
  5. Erkan Dündar İSGforum Üyesi

    • Site Yöneticisi
    İl Temsilciliği:
    Trabzon
    Sertifika Numarası:
    47086
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    pırtlama ve atlama cız bız bu proses bana sakat geldi,anlayışta ve teknolojide değişim şart Buket hanım baaa sarmadi...
  6. Anıl Keskin Haber Grubu

    • Haber Grubu
    Sertifika Numarası:
    92297
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Buzdolabının içindeki o kocaman şeyi anlamadım ama o buzlu olan kablo değil sanırım bakır boru ince borudan bakır boruya geçen gaz genleşip soğuduktan sonra suyu soğutuyor. Buzdolabına giren kalın bakır borunun etrafından geçen ince boru da sanırım o buzdolabının içindeki malzemeye gidiyor ordan devir daim yapıp ince borudan sıvı olarak geri gidiyor. O motora doğru giden bakır boruyu da buz tutup eridiği zaman suyu emsin motora su akıtmasın diye sarmışlar sanırım bir malzemeyle. Ben pervanenin açıkta olmasından başka bir tehlike farketmedim
  7. Ergül Çatalbaş Bölüm Yöneticisi

    • Bölüm Yöneticisi
    Sertifika Numarası:
    47072
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    İzmir Büyükşehir Belediyesi

    bence de atılması lazım
  8. Aslan İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Bu makinanın yaptığı işi yapabilecek başka bir makine yok ise, bunun için alınacak tedbirler,
    - Makina motor kısmının ayak (sehpa) takımının ekmek kasasından değil profilden olması uygundur,
    - Makina motor kısmının herhangi bir su gelirine karşı izalosyan yapılması uygundur,
    - Musluk yanlış yerde, yerinin değiştirilmesi uygundur,
    - Elektrik topraklamasının çalışır durumda olup olmadığının (bir an önce) kontrol edilmesi uygundur,
    - Kaçak akım rölesinin olup olmadığı (bir an önce) kontrol edilmesi uygundur,
    - Buzdolabına giden bakır borunun kapağın altında ezildiği görülmektedir, bakır borunun dışına ezilmeyi önleyici koruyucu yada dolabın delinerek içinden geçirilmesi, kapağın tam kapatılması uygundur,
    - Buzdolabının kapağına otomatik voltaj kesici takılması, makinanın kapak açıldığında otomatik durması uygundur,
    - Kullanım alanı (m2) , içerideki makinaların toplam su hacimleri dikkate alınarak, makinanın önüne tabandan belirli mesafe yükseklikte (suyun taşma yada dökülme ihtimaliyle) yalıtımlı paspas konulması uygundur.
  9. buketdemir İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    aslan bey verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim
  10. İbrahim Şenol İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Bireysel
    elektriğe maruziyet yani elektrik çarpması risktir.
  11. Hakan Çetin İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Musluk motorun üstünde, tehlike.
    Başınıza iş açmasın burası dikkat edin tuhaf görünüyor biraz.
    İlk resimde de ısıtıcı çok pis, yanındaki çay kabınında ağzı açık. :eek:
  12. Aslan İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    ben teşekkür ederim, farklı fotoğraflar bizede idman yaptırıyor :)
  13. BirsenAltay İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Altınoluk Belediyesi
    sıfır hijyen, bir gıda mühendisi olarak baygınlık geçirme .. bu ne yaa .. :p
  14. buketdemir İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    sayın gıda mühendisim ekmek fabrikalarında kullanılan kes kart makinesi ekmek poşetleme makinelerinde nelere dikkat etmeliyiz fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)
  15. BirsenAltay İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Altınoluk Belediyesi
    bu kadar uğraşılmasına gerek yok bir buz makinesi alınıp daha az maliyet ile ve tehlikesiz çalışılabilir. ;)
  16. buketdemir İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    evett bencede ama inanın burdaki fırınların hepsi bu şekilde çalışıyor:eek:
  17. BirsenAltay İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Altınoluk Belediyesi
    makine seçimlerinde öncelikle işletmenin üretim kapasitesi ve metre kare hesabına göre seçim yapılmalı..hunisinin ve yüzeyinin paslanmaz çelikten yapılmış olması ve ekmek ham maddesinin kesme işleminde zarar görmemesi için kesme düzeneğinin hamuru yıpratmayacak özellikte olması dikkat edilecek bir seçim daha olabilir.tabii ekmek çok karlı bir iş olmadığından bu makinelerin kw değerleri de önemli ne kadar düşük enerji tüketimi o kadar az maliyet demek.
    ben fotoğraftaki buz makinesine takılmış durumdayım, umarım başınıza iş açmaz..
  18. yaşarsalur İSGforum Üyesi

    kusma :)
  19. buketdemir İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    ben tavsiyemi yapayım da bakalım neler olacak..dj_shark sorun yok dedi pervane dışında.ama bana pek güvenli gelmiyor yine de
  20. Murat ERDEM Bölüm Yöneticisi

    • Bölüm Yöneticisi
    • Etkinlik Grubu
    İl Temsilciliği:
    Eskişehir
    Sertifika Numarası:
    45030
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Forum Madencilik Müşavirlik Mühendislik san. ve tic. ltd.şti.
    üç işçinin kafası aynı anda giriyor o lastiğe, ortak paylaşım yani... ondan azıcık bollaşmış :D