1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Tarim, ormancilik ve hayvancilik faaliyetlerinde isg sorular-nisan 2014

Konusu 'ISGNet::Soru Bank' forumundadır ve Muhammed Ali tarafından 27 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. Muhammed Ali Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    TARIM, ORMANCILIK VE HAYVANCILIK FAALİYETLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ


    1. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri tarım sektöründe karşılaşılan tehlikelerdendir?

    I. Solunum yolları tehlikeleri

    II. Dermatolojik tehlikeler

    III. Mekanik ve termal strese bağlı tehlikeler A)Yalnız I B) İve II

    C) II ve III D) 1,11 ve III


    2. Pestisitler aşağıdaki işyeri ortam faktörlerinden hangi gruba girerler?

    A) Kimyasal tehlikeler

    B) Biyolojik tehlikeler

    C) Ergonomik Tehlikeler

    D) Fiziksel Tehlikeler


    3. Küflü samana maruz kalmak hangi hastalığa neden olur?

    A) Çiftçi akciğeri B) Bisinozis

    C) Siderozis D) Baritozis


    4. Raynaud Sendromu olarak bilinen hastalıkla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Ellerde titreme şeklinde görülür

    B) Mantar sporlarının neden olduğu bir rahatsızlıktır

    C) Aşırı güç uygulama ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır

    D) Duyma kaybı şeklinde ortaya çıkar


    5. Aşağıdakilerden hangisi hayvancılıkta organik etmenlerden kaynaklanan sağlık sorunlarındandır?

    A) Agrokimyasal zehirlenme

    B) Çiftçi akciğeri

    C) Astım

    D) Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları


    6. Tarım sektöründe kimyasallardan etkilenme aşağıda verilen yollardan hangisi ya da hangileri ile olabilir?

    I. Solunum yolu İle

    II. Ağız yolu ile

    III. Deri yolu ile

    A) Yalnız I B) İve II

    C) İve III D) 1,11 ve III


    7. Ormancılık sektöründe karşılaşılan kazalar en çok vücudun hangi bölgesinde hasara sebep olur?

    A) Göz B) Gövde

    C) Ayak D) Kol


    8. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri bir pestisit türüdür?

    I. İnsektisitler

    II. Rodentisitler

    III. Faujasitler

    A) Yalnız I B) İve II

    C) I ve III D) I, II ve III


    9. Maruz kalınması durumunda aşırı derecede hassasiyet oluşumuna neden olan, hassaslaştırıcılar olarak da bilinen maddeler aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Alerjik maddeler

    B) Tahriş edici maddeler

    C) Aşındırıcı maddeler

    D) Mutajen maddeler


    10. Maruz kalınması durumunda mukoza ya da deride lokal eritem, eskar veya ödeme neden olan maddeler aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Alerjik maddeler

    B) Tahriş edici maddeler C} Aşındırıcı maddeler D) Mutajen maddeler

    CEVAP ANAHTARI



    l-D 2-A 3-A 4-A 5-D 6-D 7-B 8-B 9-A 10-B