1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Unlu mamüller imalathanesi

Konusu 'Tehlike ve Riskleri Belirle' forumundadır ve Gamze Demirbaş ERKAN tarafından 21 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. Gamze Demirbaş ERKAN Bölüm Yöneticisi

    • Bölüm Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Sertifika Numarası:
    119912
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    ORDU OSGB
    Unlu mamül imalathanesi risk analizi hazırlıyorum,ilk 2 fotoğraf hamur açma makinesine ait,3.lokma dökme makinesi ve diğeride tüplü sac ile yufka hazırladıkları alan.. Tehlike kaynağı ve riskler konusunda sizlerinde fikrini almak istedim.Yardımcı olursanı sevinirim.
    . 20140311_122159.jpg 20140311_122228.jpg 20140311_122351.jpg 20140311_122640.jpg
  2. Fatma Kocaer Bölüm Yöneticisi

    • Bölüm Yöneticisi
    • Etkinlik Grubu
    İl Temsilciliği:
    Konya
    Sertifika Numarası:
    13436
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    tüp yatmış mı duruyor benmi yanlış gördüm?
    valla burda gördüğüm kadarıyla hertürlü risk var
    1)her işyerinde olması gerektiği gibi personel görev tanımları yapılmalı ve çeşitli prosedür ve alimatlandırmalar ile iş akışları oluşturulmalıdır
    2)çalışanlar biyolojik risklere karşı rutin sağlık taramalarından geçerek gereken aşı ları yapılmalı ayrıca mevzuatın belirlediği testler uygulanmalı
    3)iş yerinde gaz dedektörü yangına karşı uyarı sistemi kurulmalı ve mutfak tüpleri ayrı yerde depolanmalı işletme içerisinde kullanılacak tüp ayrıca muhafaza çerisinde bulunmalı ve talimatlandırma yapılarak geekli eğitim verilmeli
    4)pişirme sırasında personel çıplak el temasından kaçınmalı bu işi bir alet yardımı ile yapmalı ve kkd kullandırtılmalı
    5)makinaların periyodik bakım ları kontrol edilmeli ve çalışma ve durdurma sistemleri mevzuata uygun hale getirilmeli
    6)pişirme sacında kenarındaki gaz vanası kısmı koruyucu muhafaza içerisine alınmalı ve dalgınlık ile açılması ihtimali yok edilmeli
    7)sıcak gıdaların personel ile teması engellenmeli engellenemiyorsa kkd kullanımı sağlanmalı
    8)personel anladığım kadarı ile sıcak bir ortamda çalışıyor iş gereği bu yüzden hava akımları termal konfor a dikkat edilmeli ve düzenli aralar verilmeli..
    şimdilik aklıma gelenler bunlar bu arada gamze hanım elinizde trafik sürüş teknikleri yani şöfşrlere eğitim için gösterebileceğim bir sunum varmı?
  3. Fatma Kocaer Bölüm Yöneticisi

    • Bölüm Yöneticisi
    • Etkinlik Grubu
    İl Temsilciliği:
    Konya
    Sertifika Numarası:
    13436
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    9)personele elle kaldırma hakkında özellikle eğitim verilmeli
    10)yapılan iiş uzun süre ayakta iş yapmayı gerektiren bir iş olduğundan çalışma sistemi %70 ayakta %30 oturarak çalışmayı gerektirecek şekilde organize edilmeli
    11)ortam nasıl görmek lazım ama un bulunduğundan tozlu ortam gibi değerlendiriyorum patlama ihtimaline karşı elektirik aksamı kontrol edilip exproof malzeme ile değişimi yapılmalı ayrıca çalışanlar toza karşı maske kullanmalı
  4. murat907 İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    14963
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    BİREYSEL
    makine gövde topraklamaları, 2. fotoda ayakların kilit yerleri,kaygan zemin,lokma kazanı düşme tehlikesi,yağ sıçrama,yağların atık anlaşması,yufkayı incelten yerde el sıkışması falan olabilir mi? ek olarak şuan aklıma gelenler.lokma makinesinin hamur koyulan yerini ve daha geniş çekilmiş fotoğraflar olursa daha güzel olur...
  5. Gamze Demirbaş ERKAN Bölüm Yöneticisi

    • Bölüm Yöneticisi
    • Eğitim Grubu
    Sertifika Numarası:
    119912
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    ORDU OSGB
    Maalesef doğru görüyorsunuz ki tüpler yatık :( Çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp bilgi paylaşımında bulunduğunuz için.
    Trafik ile ilgili sunumum yok ama "araç kullanma talimatı" var,araç kullanan çalışanlarla birlikte incelediğim,ekte gönderiyorum,umarım faydası olur.
    --- Tekrar yazılan mesaj birleştirildi, 22 Mart 2014 ---
    Teşekkür ederim paylaşımınız için..

    Ekli Dosyalar:

  6. ömer293 İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    95379
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    belediye güvenlik