1. İSGForum'a Hoş Geldiniz..
    İSGForum gerçek hayatta 'İş Güvenliği ve Çevre' adına yaşadığınız her şeyi olduğu gibi burada paylaşmanızı, kişilerle iletişim kurmanızı sağlar. Fotoğraf albümü, durum güncelleme, yorum, konu, mesaj vb. şeyleri istediğiniz herkese paylaşabilirsiniz. Üniversite arkadaşlarınızı bulabilir, onları takip edebilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz. Duvarlarına yazarak yorum formatında sohbet edebilirsiniz. İSGForum ile ortamınızı kurabilir, kişilerle fikir - bilgi alışverişi yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. İSGForum'un tüm hizmetleri kuruluşundan beri ücretsizdir ve ücretsiz olarak kalacaktır. Daha fazla bilgi için site turumuza katılmak ister misiniz? O zaman buraya tıklayınız :) Giriş yapmak ya da kayıt olmak için .

Yemekhane risk analizi.

Konusu 'Risk Değerlendirmeleri ve Yönetimi' forumundadır ve kdrg45 tarafından 1 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. kdrg45 İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    Uzman Adayı
    iyi günler
    staj yaptıgım işletmede yemekhanede risk analizi yapıyorum yemekhane ile ilgiri risk analizi yaptım ama hiç bir tüzük yönetmelik bulamadım yardımcı olabilirmisiniz veya link atabilirmisiniz
  2. Talha Taflıoğlu Gruplar Koordinatörü

    • Site Yöneticisi
    Sertifika Numarası:
    118179
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    ERPİLİÇ Entegre Tesisleri
  3. kdrg45 İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    Uzman Adayı
    bu 36. maddede o kadar kapsamlı bi madde degil istedklerimiz yok daha detaylı bir belge gerekli..
  4. Serkan Vayiç İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Arşivimde olanlar. RD_kontrol bakanlığın yayınladığı rehberdir.

    Ekli Dosyalar:

  5. Talha Taflıoğlu Gruplar Koordinatörü

    • Site Yöneticisi
    Sertifika Numarası:
    118179
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    ERPİLİÇ Entegre Tesisleri
    Hemen bulalım paşam...
  6. kdrg45 İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    Uzman Adayı
    çok sevinirim dosyalar içinde teşekkürler
  7. Talha Taflıoğlu Gruplar Koordinatörü

    • Site Yöneticisi
    Sertifika Numarası:
    118179
    Uzmanlık Sınıfı:
    B Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    ERPİLİÇ Entegre Tesisleri
    Şimdilik bu var kapsamsız :)

    Ekli Dosyalar:

  8. Kubilay Altınoğlu İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    79366
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    YEMEK YERİ:

    Yemek aralığının eve gidip gelmeye elverişli olmayışı, işyerinin meskun mahallerden uzak oluşu, vasıta yetersizliği veya yokluğu veya benzeri sebeplerle yemeklerini işyerinde yemek zorunda olan işçiler için, işverence rahat yemek yenebilecek nitelik ve genişlikte bir yemek yeri sağlanacaktır.
    Bu yemek yeri;
    1) İşyerinden tamamen ayrılmış, soyunma yerleri ve lavabolara yakın bir yerde yapılacaktır.
    2) Temiz, aydınlık, havadar, mevsimine göre iyice ısıtılabilecek, yerler kolayca temizlenecek nitelikte olacak, taban bol su ile yıkanacak şekilde su geçirmez malzemeden yapılacak, duvarlar kolayca silinecek ve yıkanabilecek özellikte olacaktır.
    3) Yemek masaları yeter sayıda, kolay silinen ve temizlenen malzeme ile kaplı olacaktır. Masalarda oturmak için, sıra yerine sandalye tercih edilecek ve yeteri kadar sürahi, bardak ve içilecek su bulundurulacaktır.
    4) İşveren tarafından yemek verilmeyen yerlerde yemek yerlerinde işçilerin kendi yemeklerini ısıtabilmeleri ve koruyabilmeleri için özel bir yer ayrılacak, gerekli malzeme bulundurulacaktır.
    5) İşyerlerinde daha uygun bir yer yoksa, yemek saatleri dışında dinlenmek, meşrubat ihtiyaçlarını karşılamak ve sigara içmek için, yemek yerlerinden faydalanılacak ve bunun için gerekli malzeme bulundurulacaktır.
    (İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü Madde:36)

    İşine yararsa yemekhanelerle ilgili risk analizi hazır taslak ektedir.

    Ekli Dosyalar:

  9. Samet Kılıç İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    110245
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
  10. kdrg45 İSGforum Üyesi

    Uzmanlık Sınıfı:
    Uzman Adayı
    teşekkür ederim incelicem
  11. Taner Yılmaz Etkinlik Grubu

    • Etkinlik Grubu
    İl Temsilciliği:
    Afyon
    Sertifika Numarası:
    57660
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    En yakın konu bu olduğu için burada paylaşmak istedim. Yemekhane yada restoran mutfaklarında Lpg tüplerinin ayrı bir alana alınması konusunda görüşünüzü rica ediyorum. Resimde görüldüğü gibi tüp döner ocağına yakın duruyor. Tabi resimde görülmeyen sağ tarafta yedek bir tüp daha var. Tüpleri mutfak dışına çıkartmalı mıyım? Bu pratikte işveren için zor bir durum. mümkünse acil görüş rica ediyorum. Dedektör, levha, davlumbaz yeterli olur mu? (davlumbaz mevcut)
    IMG_1218K.jpg
  12. Samet Kılıç İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    110245
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Tüpün gaz hortumunu yanmaz fleks ile değiştirmeniz ve detektör koymanız bence yeterli olur.
  13. alperen ekinci İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    26370
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Pan Grup Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.
    ayrıca tüpü bir zincir ile duvara sabitlemeniz de faydalı olacaktır.
  14. LPG MSDS Bilgilerine bakınız.

    KULLANMA VE DEPOLAMA
    Kullanma : LPG tüplerinin değiştirilmesi ve tankların dolumu esnasında, kıvılcım kaynakları uzak tutulmalıdır. Alev sızdırmaz (ex-proof) cihazlar dışında tüm elektrikli cihazların kıvılcım kaynağı olabileceği unutulmamalıdır. Ürün yeterli havalandırma imkanına sahip yerlerde kullanılmalı, banyo gibi dar hacimler ve yatak odalarında kullanılmamalıdır. Cihazlara bağlantıda kullanılan hortumların boyu 1.5 metreyi geçmemeli, hortumlar duvar arasından geçirilmemeli, ısıdan ve fiziksel hasarlardan korunmalı, 3 yılda bir mutlaka değiştirilmelidir. LPG tüpleri kullanım sırasında kesinlikle ters çevrilmemeli, yatırılmamalı veya çalkalanmamalıdır.
    Depolama : Tüpler; paslanmaya ve sert havaya karşı korunaklı, çok iyi havalandırılmış bir sahada depolanmalıdır. Tüp depoları yanmayan türden malzemeden yapılmalı, hafif çatılı, kapılarıdışarıdoğru açılır olmalıdır. Alttan ve üstten havalandırma kanalları
    bulunmalıdır. Statik elektriklenmeye sebebiyet verecek her türlü koşul ortadan kaldırılmalıdır. Tüm donanım kıvılcım çıkartmaz ve patlama-korumalı (explosion-proof) olmalıdır. LPG tüpleri yangın riskinden arı ve ısı/tutuşturucu kaynaklardan uzak bir yerde muhafaza edilmeli, zemin seviyesinin altında depolanmamalıdır. LPG tüpleri, oksijen, protoksit d’azot gibi oksitleyici gaz tüplerinden uzak depolanmalıdır. Depolama sahası temiz tutulmalı ve yalnızca yetkili personel girebilmelidir. Depolama sahası uygun tehlike uyarıcı işaretlerle işaretlenmelidir. ‘Sigara İçilmez veya Açık Alevle Girmeyiniz” uyarı yazısı asılı bulundurulmalıdır. Depolanan tüpler, devrilmeyecek ve yuvarlanmayacak şekilde tutulmalıdır. Tüp valfleri sıkıca kapatılmalıdır. Dolu ve boş tüpler ayrı ayrı depolanmalı ve ilk önce eski stok kullanılacak şekilde dolu tüpler ayarlanmalıdır.
  15. Ersin Bozkurt Forum Yöneticisi

    • Forum Yöneticisi
    Sertifika Numarası:
    43934
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Makina mühendisi
    Lpg havadan ağır olduğundan gaz dedektörü yerden ( zeminden) 20-30 santim yukarıda sabitlenmeli,işlevselliği periyodik olarak kontrol edilmelidir.yukarıdaki resimde tüp ısı kaynağına çok yakın araya paravana konabilir, duvarda da havalandırma menfezi olmalı
  16. Ali Ünal İSGforum Üyesi

    patlamaya dayanaklı bölme içine almanız gerekir Ayrıca ısı kaynagına yakın mesafede
  17. Taner Yılmaz Etkinlik Grubu

    • Etkinlik Grubu
    İl Temsilciliği:
    Afyon
    Sertifika Numarası:
    57660
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Harika görüş bildiren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Paylaşım budur işte.
  18. Taner Yılmaz Etkinlik Grubu

    • Etkinlik Grubu
    İl Temsilciliği:
    Afyon
    Sertifika Numarası:
    57660
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Arkadaşlar 1. resimde görülen işçilerin dinlenme odasında çay pişirmek için kullanılan bir ocak. Aspiratör koydursam yeterli midir? 2. Resimde de ağaç vs ilaçlama için kullanılan sırt pompası var. Onda gaz maskesi (yada tam yüz maskesi gözlüğe gerek kalmaz), eldiven , uygun iş elbisesi istesem uygun mudur?
    IMG_1763.JPG IMG_1766.JPG
  19. alperen ekinci İSGforum Üyesi

    Sertifika Numarası:
    26370
    Uzmanlık Sınıfı:
    C Sınıfı Uzman
    Firma / Kurum:
    Pan Grup Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Taner bey ilk resim için ocağın gazlı kullanıma uygunluk belgesini de isteyin bence ventili vana ve manyetolu bir ocak kullanımını tavsiye olarak yazabilirsiniz.
  20. Taner Yılmaz Etkinlik Grubu

    • Etkinlik Grubu
    İl Temsilciliği:
    Afyon
    Sertifika Numarası:
    57660
    Uzmanlık Sınıfı:
    A Sınıfı Uzman
    Alperen Bey , ilginiz için teşekkür ederim.

    ocağın gazlı kullanıma uygunluk belgesini- imalatçının verdiği belge mi? Muhafaza ettiklerini zannetmiyorum.
    ventilli vana' dan kastınız çekvalfli vana mıdır? link veya resim gönderebilir misiniz?